Una dintre cele mai frecvente probleme cu un computer este dezactivarea acestuia imediat după pornire. Arată astfel: utilizatorul apasă butonul de pornire, se pare că procesul de pornire standard începe (fanii încep să se rotească, se aude un semnal sonor caracteristic) și, literalmente, după câteva secunde computerul se oprește complet.
Când apăsați din nou butonul de pornire, este posibil ca computerul să nu pornească deloc, deși uneori după a doua apăsare, se încarcă normal. Ce poate provoca o astfel de problemă?
Motivele principale
Pentru a înțelege care este exact problema, trebuie să vă amintiți, după care a apărut. Cauza problemelor de descărcare poate fi:
Dacă nu vă puteți aminti niciun eveniment anterior (cu alte cuvinte, problemele au apărut brusc), dar computerul se pornește și se oprește la nesfârșit, motivele trebuie căutate în hardware-ul propriu-zis. Cel mai probabil, aveți probleme cu RAM, alimentare, placă video sau placă de bază.
Cauzele problemelor legate de pornirea computerului pot fi împărțite în două categorii: cele care sunt imediat vizibile și cele cu care trebuie să faceți scuturi pentru a detecta.
Probleme vizibile
Deci, începem cu o inspecție vizuală a computerului:
Dacă nu se observă nimic din cele de mai sus, scoateți sistemul de răcire din procesor. Verificați talpa termică și cipul în sine - dacă sunt complet uscate, ar trebui să înlocuiți unsoarea termică, deoarece absența acesteia provoacă o supraîncălzire bruscă a procesorului atunci când este pornită.
Același lucru trebuie făcut dacă vedeți o cantitate excesivă de pastă termică care s-a răspândit chiar și dincolo de limitele cipului - în acest caz, când sistemul este pornit, contactele procesorului sunt închise.
Toate problemele descrise încalcă disiparea căldurii din microcircuite și procesoare mari, prin urmare, firmware-ul de monitorizare hardware oprește puterea computerului pentru a evita deteriorarea termică a componentelor. Imediat ce problemele sunt rezolvate, computerul va porni normal.
Probleme hardware
Dacă problema nu este vizibilă în mod vizual, aceasta este cel mai probabil ascunsă în glanda însăși. Cu alte cuvinte, una dintre componente este în afara ordinului.
În plus față de cele de mai sus, puteți încerca următoarea opțiune: scoateți toate plăcile din unitatea de sistem, lăsând placa de bază doar cu un procesor și un cooler și încercați să porniți. Dacă computerul emite un semnal sonor, dar nu se oprește, încercați să instalați o componentă la un moment dat (în mod natural, dezactivați PC-ul de fiecare dată) pentru a afla care eșuează. Dacă computerul se oprește încă imediat după pornire și, în același timp, pe acesta este instalată o unitate de alimentare cunoscută, există două opțiuni: procesorul sau placa de bază în sine nu sunt în regulă.
Probleme cu sistemul de operare
Dacă computerul pornește după deconectarea HDD-ului cu sistemul, problema este fie în sistem, fie în unitatea în sine. Pentru a clarifica acest punct, lăsați unitatea conectată la sursa de alimentare prin deconectarea cablului de interfață. Dacă P.K. nu începe, cauza problemei constă în HDD. Dacă începutul a avut succes, sistemul de operare este de vină.
În cazurile în care cauza problemei este sistemul de operare, pot exista mai multe soluții. Algoritmul acțiunilor depinde în mare măsură dacă computerul pornește deloc. Dacă la prima încercare, calculatorul se oprește imediat, iar la a doua încercare începe pornirea normală (adică, puteți să vă autentificați în sistem), încercați următoarele:
Dacă nu vă puteți autentifica, încercați să verificați unitatea pentru sectoarele care nu pot fi citite sau reinstalați sistemul de operare.
Dacă niciun fel de acțiuni nu ajută, iar computerul încă refuză să pornească normal, singura cale de ieșire este de a duce unitatea de sistem la un centru specializat.
Stabilitatea computerului, mulțumește fiecare utilizator. Dar uneori stabilitatea este întreruptă de diverse tipuri de defalcări. Și după cum știm deja, acest tip de tehnică, ca niciuna alta, este bogat în defecțiuni. Este bine dacă defalcarea este evidentă și poate fi eliminată rapid prin înlocuirea componentelor sau a anumitor piese. Dar dacă defecțiunea este misterioasă, adică care este motivul și care cauzează această sau acea problemă, atunci în acest caz, revenirea computerului la starea de lucru este mult mai dificilă, deoarece vor fi necesare cunoștințe bune în această industrie și mult timp.
Una dintre problemele misterioase este închiderea automată a computerului după câteva secunde de funcționare. Într-adevăr, aceasta este una dintre cele mai misterioase probleme, deoarece există multe motive pentru acest comportament al tehnologiei. Dar a afla care dintre ele s-a întâmplat cu dispozitivul dvs. nu este atât de simplu. Singura veste bună este că depanarea este mult mai ușoară decât găsirea ei. Desigur, dacă nu trebuie să lipiți condensatoare sau microcircuite. În astfel de cazuri, dacă nu sunteți master, nu puteți face fără un centru de service.
Găsirea problemelor
În primul rând, vreau să vă îndreptați atenția către un factor foarte important. Această problemă nu are legătură cu sistemul de operare. Este doar o defecțiune hardware. Așadar, să mergi în software-ul computerului nu merită.
De asemenea, nu încercați să schimbați sistemul de operare. Acest lucru nu va ajuta!
Astfel, pentru a găsi motivul pentru care computerul trece automat în starea dezactivată, trebuie să efectuați următorii pași:
Dacă în timpul unei astfel de inspecții s-au găsit părți deteriorate ale componentelor sau ale plăcii de bază, acestea trebuie înlocuite. Înlocuirea se face ca o pensiune completă și în detaliu. În funcție de gradul de ardere și de piesa în sine.
Pană de alimentare
Alimentarea cu energie electrică este adesea principalul vinovat pentru această problemă sau o problemă similară. Pentru a determina dacă problema se află, efectuați următoarele:
Deschideți unitatea de sistem cu o șurubelniță cretată; Scoateți accesoriile, precum și procesorul central; Nu ignora acest pas! Dacă nu îndepărtați benzile RAM, precum și radiatorul și procesorul, le puteți deteriora cu ușurință atunci când scoateți sursa de alimentare. Faceți o fotografie cu ordinea de conectare a firelor; Acesta este, de asemenea, un pas important pe care noii veniți nu ar trebui să-l ignore! Se întâmplă că deconectarea unității de la placa de bază este rapidă și ușoară, dar cum se conectează, se dovedește că nu ne amintim ce și unde este conectat. Deconectați, deșurubați și îndepărtați puterea.
După parcurgerea acestor pași, trebuie să demontați și să inspectați puterea pentru deteriorarea și părțile arse. De asemenea, dacă este posibil, încercați să conectați o altă sursă de alimentare. Așa cum va fi și cu noul.
Penurie de alimentare
Acest tip de motiv apare atunci când cumpără componente noi, să spunem o placă video. Adică modernizarea computerului. Cert este că, în conformitate cu standardele, echipamentele de calcul, simple, de birou, sunt dotate cu o putere slabă. Adică este suficient pentru pornirea componentelor, dar nu mai mult. Și când utilizatorul decide să-l actualizeze cu o nouă placă video etc. de multe ori blocul nu se ridică. Prin urmare, atunci când cumpărați piese de schimb pentru o actualizare, asigurați-vă că unitatea le va rezista. Dar dacă aveți această problemă după actualizare, o puteți remedia doar achiziționând o nouă unitate de alimentare cu putere mai mare.
Setări incorecte ale BIOS
Nu este o întâmplare frecventă, dar foarte frecventă în care computerul începe să se oprească automat, setările bios pot să eșueze. De multe ori chiar stăpânii uită de el, ceea ce este foarte degeaba. În schimb, dacă apar defecțiuni similare, în primul rând trebuie să apelați la programul de bază, deoarece poate afișa o stare aproape completă a unui echipament eșuat. În plus, persoanele care cunosc semnalele sonore ale programului de bază, pentru orice defecțiune, vor înțelege ce nu este în regulă cu tehnica. Desigur, dacă problema este în hardware-ul în sine.
Dacă cineva a intrat în setările bios în sine, ar trebui să fie returnat la setările din fabrică sau să contacteze un centru de service pentru ajutor. Deoarece fiecare computer este dotat cu o versiune diferită de bios, deci setările sunt semnificativ diferite.
Concepții greșite în care nu ar trebui să crezi
Pe Internet și nu numai, puteți păcăli informația că dispozitivul este oprit automat datorită componentelor sale, dispozitivelor suplimentare conectate la acesta, software-ului și chiar datorită celui mai simplu mouse. Deci, dacă ați văzut astfel de informații, treceți imediat pe această resursă sau, tot ceea ce consilierul a recomandat în această direcție, trebuie ignorat.
Cert este că atunci când ceva din componente nu reușește, sistemul de bază de introducere și ieșire de informații notifică imediat utilizatorul despre acest lucru, cu ajutorul semnalelor sonore. În ceea ce privește mouse-ul sau tastatura, nu va face computerul să se oprească niciodată. Dacă există vreo încurcătură cu ea, va înceta mai degrabă să lucreze singură decât să bată computerul!
Dar există o discuție separată despre sistemul de operare. Din câte știți, sistemul de operare este software, dacă nu chiar cool. Și atunci când apare un fel de eroare în funcționarea sa, mașina va stupi, va glitch și chiar va afișa pe ecran diverse coduri de eroare. Nu este exclusă posibilitatea de a întuneca matricea monitorului, cu diverse caractere, de neînțeles. În niciun caz, transferul mașinii într-o stare completă, moartă.
Vă recomandăm să luați în considerare fiecare sfat de mai multe ori și abia după aceea trageți concluzii și chiar mai mult, să efectuați un fel de lucrări de reparații.
VKontakte
Diverse modificări și defecțiuni ale computerului pot fi legate de probleme hardware și software.
Prin natura problemei, este adesea posibil să se determine cel puțin aproximativ sursa acesteia.
Materialul examinat din motivele pentru care se activează și se oprește imediat, cum să rezolvi problema și este posibil să o faci singur.
manifestări
Cum se manifestă această problemă? Poate avea mai multe „simptome”:
Ecranul se pornește și se stinge imediat;
Computerul se pornește, procesorul începe să funcționeze, dar se oprește imediat și dispozitivul se oprește;
Sistemul de operare începe să se pornească, dar descărcarea este întreruptă;
Sistemul de operare pornește în mod normal, dar de îndată ce utilizatorul se conectează la cont, dispozitivul începe să încheie sesiunea / adormi / merge la.
Întrucât oprirea după încărcare este adesea un „simptom” al unei defecțiuni a sistemului de operare.
Tipuri de probleme
Orice probleme care provoacă această problemă poate fi împărțit în două grupuri mari:
program - cele legate de software-ul computerului, sistemul de operare, BIOS-ul, incompatibilitatea oricăror programe instalate, activitatea virusului. Utilizatorul poate elimina astfel de probleme cel mai adesea, de aceea nu provoacă dificultăți grave;
- cele legate de software-ul computerului, sistemul de operare, BIOS-ul, incompatibilitatea oricăror programe instalate, activitatea virusului. Utilizatorul poate elimina astfel de probleme cel mai adesea, de aceea nu provoacă dificultăți grave; Probleme hardware sunt direct legate de "" computerul, uzura, deteriorarea componentelor fizice ale computerului. În acest caz, este necesară repararea profesională și / sau înlocuirea componentelor. În cazul depanării, durează mai mult și poate fi destul de scump.
Este important ca prima dată să apară o problemă, utilizatorul poate determina aproximativ cauza eșecului pentru a o rezolva cât mai repede posibil.
Metode de depanare
Unele manipulări și setări pot rezolva problema.
Cu toate acestea, înainte de a începe să căutați o problemă, verificați dacă butonul pornit / oprit al computerului se blochează.
Este posibil ca acestea să se pornească după pornire, dar imediat se opresc și computerul rămâne liber - acest lucru se datorează faptului că un buton blocat a început procesul de oprire abia după ce a fost pornit.
Dacă problema apare după manipularea componentelor hardware
Aceasta este o situație în care problema a apărut după curățarea computerului, înlocuirea pastei termice, placa de bază, asamblarea curată sau înlocuirea oricărei componente.
Eșec în comunicare
Dacă în același timp nu apar deloc notificări sau semnale, verificați dacă este conectat. Aceasta este o problemă foarte frecventă.
Procesorul și placa de bază comunică prin două bucle. Dacă unul dintre ele nu este conectat (de obicei lat), atunci apare problema descrisă.
Dar computerul va porni în continuare (se va auzi un zgomot caracteristic), deși ecranul nu se va aprinde.
Scurtcircuit
Următoarele erori sunt tipice care cauzează problema:
Pasta termica prea groasa;
Un decalaj sub forma unei bule de aer între capacul procesorului și radiator;
Există autocolante din fabrică pe calorifer sau alte componente, împreună cu care dispozitivul este plasat în carcasă.
Trebuie, de asemenea, înțeles că, în cazul în care unsoarea termică capabilă să conducă electricitate a fost selectată pentru înlocuire, excesul acesteia ar putea provoca un scurtcircuit.
Este important! Tocmai din cauza unor astfel de neajunsuri și posibile defecțiuni, nu este recomandat să încercați pe cont propriu, să-i schimbați componentele, fără a avea suficientă abilitate.
Alte tipuri de probleme
În unele situații, problema apare în prezența altor neajunsuri în timpul asamblării componentelor calculatorului.
Prin urmare, verificați următoarele:
Conectarea unei plăci video - uneori pentru aceasta trebuie să aplicați presiune, deoarece este posibil ca cablul să nu fie complet conectat;
Introducerea memoriei de densitate - dacă suportul nu este conectat strâns, sistemul de operare și BIOS nu se vor încărca;
Curbura picioarelor procesorului - dacă sunt îndoite, poate fi necesar să îl înlocuiți;
Conectați ventilatorul la puterea computerului;
Suport pentru noul procesor de către componentele rămase ale sistemului, BIOS (dacă este modificat);
Încercați să deconectați unitățile și - poate exista o problemă în ele, iar dacă sunt deconectate, computerul nu se va opri.
O problemă specifică tipică pentru computerele cu unități de sistem este o eroare de conectare a panoului frontal la dispozitiv. Cu acesta, este posibil ca butonul de pornire / oprire de pe PC să nu funcționeze corect.
Dacă problema apare fără a manipula componentele hardware
Este vorba despre o situație în care problema apare brusc. Adică, la începutul precedent, totul a funcționat bine, iar acum computerul se stinge imediat după pornirea acestuia.
În același timp, nu au fost efectuate manipulări cu componentele sale, nu au fost căderi, denivelări.
Probleme vechi de PC
Dacă dispozitivul este suficient de vechi (cifra exactă nu poate fi numită, deoarece depinde de parametrii inițiali ai PC-ului), atunci este posibilă deteriorarea fizică a oricărei componente hardware a sistemului. Se pot produce scurtcircuite, probleme cu contactele, defecțiunea unității de alimentare (mai ales dacă BIOS emite un semnal sonor care nu a fost prezent anterior când BIOS-ul este pornit). De asemenea, o problemă este acumularea de praf.
Este posibil să stabilim că vorbim în special despre deteriorarea fizică a componentei prin faptul că gravitatea problemei a crescut treptat - înainte ca computerul să se pornească fără probleme, prin urmare - de la a doua sau a treia oară, iar acum a încetat să se mai aprindă.
În același timp, o creștere a severității poate apărea destul de repede.
Defecțiunile de acest tip pot fi destul de dificil de remediat, prin urmare este mai indicat să înlocuiți dispozitivul.
memorie cu acces aleator
Bara de memorie RAM este una dintre componentele cele mai vulnerabile, de multe ori eșuând rapid, în special, contactele sale sunt aprinse / închise.
Doar o înlocuire completă poate ajuta în această situație.
Compatibilitate hardware
Problema, atunci când ecranul nu reacționează în niciun fel la procesul de comutare, poate apărea în timpul conflictelor bruște ale unei plăci video integrate cu una discretă.
În acest caz, trebuie să opriți cipul video discret și să verificați monitorul când este conectat la ieșirea plăcii video integrate.
Acum porniți sistemul. Dacă computerul pornește și nu se oprește (deși poate să sune bip, ecranul clipește etc.), atunci problema este cea mai probabilă cu componentele sistemului.
Începeți conectarea acestora pe rând, repornește constant sistemul pentru a determina ce componentă provoacă defecțiunea.
Este clar că metoda nu va ajuta în cazul unei defecțiuni a procesorului, a ventilatorului sau a sursei de alimentare.
Probleme de sistem
Încălcările software care provoacă o astfel de problemă sunt adesea asociate, dar pot fi cauzate și de probleme în sistemul de operare.
Probleme cu Windows
Puteți recunoaște o astfel de problemă prin următoarele simptome:
Calculatorul pornește răcitoarele, dar după 5-6 secunde se oprește fără notificare pe ecran;
Când reporniți, se pornește fără probleme;
Apare pe sistemul de operare Windows 8, 8.1, 10.
În acest caz, problema poate sta în sistemul de pornire rapidă.
Trebuie doar să dezactivați această caracteristică.
Dacă acest lucru nu ajută, schimbați toți driverele de dispozitiv în cele licențiate și actualizate.
Probleme BIOS
Există o problemă după actualizarea BIOS-ului sau a întregului sistem de operare.
Ea spune că noua versiune nu este compatibilă cu placa de bază.
Treceți înapoi la „nativ”.
Niciun computer nu este protejat de problemele hardware. Multe componente se deteriorează și se murdăresc în timp, ceea ce afectează apoi întreaga funcționare a computerului în ansamblu. Unii factori accelerează aceste procese, de exemplu, funcționând prin condiții prea calde, o absență îndelungată de curățare a componentelor interne, etc. Cu toate acestea, chiar dacă computerul (PC) a fost bine monitorizat, în orice caz nu este protejat de influența timpului. După o perioadă de timp, inevitabil vor începe să apară defecțiuni și, după aceea, vor trebui eliminate prin petrecerea unui anumit număr de minute și secunde. În orice caz, poate fi apoi restaurat.
Foarte des, cu probleme tehnice cu PC-ul, apare aceeași situație - începe să se închidă spontan de la sine la câteva secunde / minute după pornire. În acest articol, vom examina de ce se întâmplă acest lucru și vă vom spune ce trebuie făcut în astfel de cazuri, prin care se rezolvă problemele, cum este reparat mai târziu în caz de probleme - uneori sunt aceleași câteva minute suficiente (secunde, totuși, mult mai rar).
Cele mai simple motive pentru deconectare
Există câțiva dintre cei mai comuni vinovați de ce un computer se pornește și se oprește spontan imediat în câteva minute / secunde. Deci, de ce poate fi vorba de un computer:
Contaminarea spațiului intern al unității de sistem - poate fi motivul opririi. Oricât de banal ar părea, dar aceasta este probabil cauza cea mai frecventă a majorității problemelor. Dacă computerul nu a fost curățat de ani buni, atunci praful se va așeza într-un strat imens pe toate componentele sale: răcitoare, microcircuite, plăci etc. Așadar, primul lucru pe care trebuie să îl faceți atunci când aveți probleme la pornirea computerului este că trebuie apoi curățat complet din interior. Acest lucru va dura nu câteva minute și secunde, dar puțin mai mult, dar va crește mult productivitatea. În general, curățarea preventivă a părților interioare este recomandată aproximativ o dată la șase luni. Un alt motiv pentru oprirea computerului poate fi memoria RAM. Șipcile, sloturile în sine pentru conectarea lor pot eșua. De asemenea, dacă computerul a fost supus unui fel de transport sau transport, banda RAM s-ar putea deconecta pur și simplu de la intrare. Așadar, în primul rând, verificați dacă sunt bine conectate la placa de bază. Dacă nu au fost observate încălcări, puteți introduce bara RAM într-un alt slot sau, dacă aveți mai multe bare, scoateți una dintre ele și încercați să porniți computerul fără el. Poate că răspunsul la întrebarea de ce apar probleme se află într-o singură bară RAM, fără de care computerul va porni normal. De asemenea, computerul se poate opri spontan la balonare și, în consecință, eșecul condensatoarelor sale. Chiar și un utilizator fără experiență își poate observa deformarea fizică, dar nu va putea să o rezolve singur. Dacă a fost detectată o astfel de deformare, atunci este mai bine să nu faci nimic singur. Apoi, cea mai bună opțiune aici este să livrați computerul la un centru de service sau la asistentul corespunzător, pentru ca aceștia să facă corecții nu vor fi dificile.
Resetați setările BIOS
În unele cazuri, restaurarea setărilor implicite ale BIOS poate ajuta ulterior. De exemplu, dacă dumneavoastră înșivă ați modificat configurația computerului (după care au început problemele cu pornirea) sau acest lucru s-a întâmplat din anumite alte motive. Puteți face acest lucru în mai multe moduri, dintre care primul este mult mai ușor decât al doilea. Dar utilizarea lui va fi realistă numai dacă este posibil să apelați la meniul BIOS. Prin urmare, dacă computerul nu se oprește spontan imediat, ci la câteva minute după pornire, atunci în timpul ultimului, apăsați tasta F2 sau Del (cel mai adesea), ceea ce va determina BIOS-ul să se activeze. Apoi pe ultima filă „Ieșire” ar trebui să apară linia „Load Setup Defaults” (denumirea poate varia ușor în funcție de modelul BIOS). Faceți clic pe ea, confirmați utilizarea comenzii și selectați „Ieșire și salvare modificări”. Apoi așteptăm ca computerul să fie pornit pentru verificare.
și imediat se oprește când începe, împiedicându-vă să intrați în meniul BIOS, va trebui să faceți resetarea manuală. Imediat este de remarcat faptul că pentru utilizatorii fără experiență această metodă poate fi dificilă, așa că dacă nu sunteți sigur, este mai bine să rugați unul dintre prietenii dvs. să facă acest lucru sau să consulte un profesionist.
Așadar, puteți efectua zeroarea manuală printr-un jumper special de pe placa de bază. Acesta din urmă este de obicei localizat lângă bateria CMOS. Această baterie arată la fel ca o baterie rotundă obișnuită, iar CMOS este un cip special pentru computer în care există chei pentru a porni computerul și datele de pe componentele sale. Memoria CMOS trece prin zero, când BIOS-ul revine la setările standard. Pula este realizată sub formă de 3 dopuri mici, primele două fiind echipate cu un „capac” special. Pentru a restabili BIOS-ul la setările din fabrică, trebuie să scoateți acest capac din primele două mufe și să-l puneți pe „a doua treime” aproximativ 10 - 15 secunde. Apoi pune-l din nou pe primele două. Acest lucru trebuie făcut cu foarte mare atenție, astfel încât după un astfel de lucru să nu deteriorați prizele în sine, nu vă grăbiți să o faceți în câteva secunde, este mai bine să petreceți un anumit număr de minute. De asemenea, lângă fișă se află de obicei inscripția „Clear”, „Clear CMOS”, „CLRTC” etc.
Dacă aveți o placă de bază scumpă și de înaltă calitate, atunci cel mai probabil va avea un buton special cu inscripții similare, după care setările vor fi resetate automat.
Eșecuri ale componentelor individuale
Un alt motiv pentru care computerul se oprește după câteva minute / secunde poate fi funcționarea instabilă a uneia dintre componentele sale. Primul care a bănuit este sursa de alimentare. Dacă nu rezistă singur la stres, atunci după o astfel de închidere constantă a computerului va fi un fenomen complet natural - tocmai de aceea există probleme. Puteți ruga prietenii sau cunoscuții un timp să vă ofere o sursă de alimentare de la computer și să porniți propria mașină după aceea cu aceasta. Dacă începe normal, va confirma doar vinovăția suspectului și va explica de ce computerul are probleme.
Supraîncălzirea procesorului sau a plăcii video este, de asemenea, o cauză frecventă de oprire a computerului. Oprirea în astfel de cazuri nu se produce după câteva secunde, ci după 5 - 10 minute de la pornire. Puteți verifica temperatura pieselor calculatorului folosind AIDA64 în secțiunea Senzor. Temperatura normală pentru un procesor modern nu trebuie să depășească 65 - 70 de grade (de ce? Deoarece acesta este deja un maxim critic). Dacă temperatura procesorului dvs. este mai mare, atunci problema este clar. Pentru plăcile video, o temperatură de 65 de grade este o întâmplare normală; temperaturi de 90-100 de grade și mai sus vor fi dovezi ale supraîncălzirii.
Probleme cu supraîncălzire
Dacă procesorul sau placa video sunt supraîncălzite, trebuie mai întâi curățate. Dacă acest lucru nu ajută, atunci puteți înlocui unsoarea termică de pe cip. Grasimea termica este o substanta speciala. Îl puteți cumpăra la orice magazin specializat, de obicei furnizat în seringele convenționale. Înainte de a aplica pasta pe cip, trebuie să o curățați cu atenție de urmele celei anterioare în voi și abia apoi aplicați un strat subțire de unul nou, completând procedura prin instalarea componentelor rămase ale componentei. Nu va dura atât de multe minute și secunde. Logica „cu cât este mai mare pasta termică, cu atât mai bine” nu funcționează aici. Un strat prea gros din această substanță va complica doar conductivitatea termică, deci nu este necesar să o turnați în litri.
Dacă acest lucru nu corectează situația și problema cu supraîncălzirea rămâne, atunci componenta trebuie dusă la un centru de service.
Una dintre problemele obișnuite ale unui computer este aceea că se pornește și se oprește imediat (după o secundă sau două). De obicei, arată așa: apăsând butonul de pornire, procesul de pornire începe, toți fanii pornesc și după o perioadă scurtă de timp computerul se oprește complet (și de multe ori a doua apăsare a butonului de pornire nu pornește deloc computerul). Există și alte opțiuni: de exemplu, computerul se oprește imediat după pornire, dar când îl porniți din nou, totul funcționează bine.
Dacă problema apare după asamblarea sau curățarea computerului, înlocuirea plăcii de bază
Dacă problema cu oprirea computerului imediat după pornire a apărut pe computerul nou asamblat sau după ce ați schimbat componentele, ecranul POST nu este afișat în timpul pornirii (adică nici logo-ul BIOS, nici alte date nu sunt afișate pe ecran ), în primul rând, asigurați-vă că ați conectat puterea procesorului.
Sursa de alimentare de la sursa de alimentare la placa de bază trece de obicei prin două bucle: una „lată”, cealaltă îngustă, cu 4 sau 8 pini (poate fi marcată ca ATX_12V). Și acesta din urmă este cel care oferă putere procesorului.
Fără a-l conecta, comportamentul este posibil atunci când computerul se stinge imediat după pornire, în timp ce ecranul monitorului rămâne negru. În acest caz, în cazul conectoarelor cu 8 pini de la sursa de alimentare, la acesta se pot conecta doi conectori cu 4 pini (care sunt „asamblați” într-un singur 8 pini).
O altă opțiune posibilă este închiderea plăcii de bază și a carcasei. Acest lucru poate apărea din diverse motive, dar mai întâi, asigurați-vă că placa de bază este atașată pe șasiu folosind rafturi de montare și că sunt atașate la orificiile de montare ale plăcii de bază (cu contacte metalizate pentru împământarea plăcii).
Dacă ați curățat computerul de praf înainte de apariția problemei, schimbați unsoarea termică sau răcitorul, în timp ce monitorul a arătat ceva prima dată când îl porniți (un alt simptom este că după prima pornire a computerului nu se oprește mai mult decât următorii), apoi cu o probabilitate ridicată ai făcut ceva greșit: pare o supraîncălzire ascuțită.
Acest lucru poate fi cauzat de o distanță de aer între radiator și capacul procesorului, un strat gros de pastă termică (și uneori trebuie să vedeți situația când fabrica are un autocolant de plastic sau hârtie pe calorifer și acesta este plasat pe procesor cu acesta).
Notă: unele grăsimi termice conduc electricitate și, dacă sunt aplicate necorespunzător, pot scurtcircuita contactele procesorului, caz în care pot apărea și probleme cu pornirea computerului. A se vedea ..
Puncte suplimentare de verificat (cu condiția să fie aplicabile în cazul dvs. particular):
Calculatorul a început să se oprească atunci când a fost pornit fără nicio acțiune în interiorul carcasei (înainte ca acesta să funcționeze bine)
Dacă nu s-au efectuat lucrări legate de deschiderea carcasei și deconectarea sau conectarea echipamentului, problema poate fi cauzată de următoarele puncte:
Dacă computerul este suficient de vechi - praf (și scurtcircuite), probleme de contact.
Alimentarea cu energie nereușită (unul dintre semnele că acesta este cazul - calculatorul folosit pentru a porni nu de la prima, ci de la a doua, a treia, etc., lipsa semnalelor BIOS despre probleme, dacă este cazul, vezi).
Probleme cu RAM, contacte pe ea.
Probleme BIOS (mai ales dacă sunt actualizate), încercați.
Mai puțin frecvent, există probleme cu placa de bază în sine sau cu placa video (în ultimul caz, vă recomand, dacă aveți un cip video integrat, să eliminați o placă grafică discretă și să conectați monitorul la ieșirea încorporată).
În plus, puteți încerca această opțiune: opriți toate echipamentele, cu excepția procesorului și a răcitorului (adică eliminați memoria RAM, o placă grafică discretă, deconectați discurile) și încercați să porniți computerul: dacă se aprinde și nu se oprește (și, de exemplu, picături - în acest caz, acest lucru este normal), apoi puteți instala componentele pe rând (de fiecare dată când descarceți computerul înainte de aceasta) pentru a afla care eșuează.
Cu toate acestea, în cazul unei surse de alimentare cu probleme, abordarea descrisă mai sus poate să nu funcționeze, iar cel mai bun mod, dacă este posibil, este să încercați să porniți computerul cu o altă sursă de alimentare garantată.
Informații suplimentare
În altă situație - dacă computerul se pornește și se oprește imediat după închiderea anterioară a Windows 10 sau 8 (8.1) și repornirea se pornește fără probleme, puteți încerca și, dacă funcționează, atunci aveți grijă să instalați toate driverele originale de pe site-ul web al producătorului.