Nu PC este fără probleme înainte sau după, deși este adevărat că de cele mai multe ori acestea apar imediat după montarea acestuia sau după instalarea unei noi componente hardware. Este obișnuit ca, atunci când se întâmplă acest lucru, PC-ul intră direct în BIOS imediat ce computerul este pornit și dacă acesta este cazul dvs., în acest articol vă vom spune de ce se întâmplă și ce puteți face pentru a rezolv-o .
Bineînțeles, acest comportament este neobișnuit pe un PC, deoarece acesta încarcă în mod normal sistemul de operare, iar în ecranul POST înainte de a intra automat în BIOS, probabil vă oferă o idee despre ceea ce se întâmplă (cum ar fi un exemplu, care a detectat un overclock nevalid setare).
Ce trebuie să faceți dacă computerul intră automat în BIOS
În orice caz, de cele mai multe ori PC-ul intră în BIOS imediat ce este pornit are legătură cu hardware-ul instalat recent, hardware care a fost deteriorat sau conexiuni defecte, așa că haideți să vedem ce puteți face în legătură cu acesta.
Verificați instalarea și conexiunile hardware
Dacă tocmai ați schimbat sau ați adăugat o componentă hardware pe computerul dvs. și înainte de a face acest lucru nu ați avut această problemă, aveți o idee clară despre unde să începeți să căutați. De exemplu, dacă tocmai ați schimbat fișierul RAM pe computer, încercați să îl scoateți și să îl puneți înapoi și chiar să îl instalați în alte prize de memorie de pe Plăci de bază, deoarece dacă există o componentă hardware care nu este conectată corect, aceasta poate determina computerul să intre în BIOS direct la pornire.
În mod similar, ar trebui să verificați tot hardware-ul pentru a vă asigura că este instalat corect la locul său, iar acest lucru implică și verificarea cablajului și a tuturor conexiunilor; de cele mai multe ori numai asta va rezolva problema. În ceea ce privește memoria RAM, asigurați-vă că, în cazul în care aveți două module și placa are patru prize, le-ați instalat în cele corespunzătoare (consultați manualul plăcii de bază pentru a afla în ce prize să instalați memoria).
Dacă după ce ați verificat totul, aveți în continuare aceeași problemă, încercați să efectuați un reset CMOS (sau opriți și deconectați echipamentul, scoateți bateria de pe placa de bază și puneți-o înapoi după câteva minute sau dacă placa de bază vă are porniți cu butonul Clear CMOS). Uneori, de asemenea, vă ajută să porniți computerul cu toate perifericele deconectate, în cazul în care oricare dintre acestea a fost cauza problemei.
Dezactivați Fast Boot și verificați secvența de boot
Există momente în care modul de pornire rapidă a plăcii de bază cauzează probleme și poate exista, de asemenea, situația în care, dintr-un anumit motiv, placa de bază nu detectează unitatea de stocare cu sistemul de operare și de aceea intră în BIOS la pornire.
Pentru a face acest lucru, în BIOS mergeți la Setări avansate și apoi la Boot, unde trebuie să găsiți parametrul Fast Boot și să îl dezactivați. Salvați modificările și vedeți dacă cu aceasta sistemul pornește deja corect. În caz contrar, reveniți la BIOS în secțiunea secvenței de încărcare și verificați dacă dispozitivul de stocare în care aveți instalat sistemul de operare este selectat ca primul din secvență.
Utilizați instrumentul de reparare a pornirii Windows
Dacă niciuna dintre cele de mai sus nu a funcționat, poate fi necesar să reparați MBR, iar pentru aceasta cea mai ușoară soluție este să utilizați un CD / DVD / Pen Drive cu ferestre din 10 pentru a porni computerul. Când se întâmplă acest lucru, accesați Opțiunile avansate și selectați opțiunea Startup Repair.
În multe ocazii, acest utilitar va detecta automat problemele de pornire ale computerului și le va repara fără a fi nevoie să faceți nimic.
Dacă computerul intră în continuare în BIOS, încercați formatarea
Cel mai probabil, dacă ați întâmpinat această problemă atunci când montați un computer de la zero (în care nu ați instalat un sistem de operare), problema constă în conexiunile hardware și că ați rezolvat-o urmând pașii anteriori, dar dacă nu este bine, dar a apărut la instalarea unui hardware nou, este posibil ca problema să fie în software și nu în hardware.
A fi nevoit să formatați PC-ul nu este un fel de mâncare de bun gust, mai ales dacă ați avut lucruri pe care nu ați vrut să le pierdeți, dar amintiți-vă că aveți și posibilitatea de a reinstala pur și simplu sistemul de operare fără a fi nevoie să formatați, caz în care veți avea nu vă pierdeți documentele și fișierele (dar programele instalate o fac).